"pel cor es coneix la veritat, en el cor reposa la veritat"

"pel cor es coneix la veritat, al cor reposa la veritat"
... diu Raimon Panikkar al proleg dels Upanisads
(Escrits del coneixement sagrat de l'Índia)

martes, 12 de marzo de 2013

REMEMBERING FILÍPIDES

REMEMBERING FILÍPIDES

De ben segur que si faig llista em deixaré algú, espero que em perdoneu: Maite, Edgar, Vicente, Almudena, Mireia, Sascha, Salvador, Iñaki, Manel Beren, Juan Marcos, Benito, Javi Abelleira, Javier Grande, Rubén, Gemma Herrera, Mariano, Manuel Martínez… una bona llista de CORs maratonians que ja estan, com se sol dir, “en capilla”. Ja estem a la setmana de la marató i suposo que tots vosaltres ja estareu pensant en les sabatilles que us posareu, els gels, els pantalons… (perquè la samarreta serà la del COR, oi? bé, o la de Sedentaris…). És el moment de preparar aquests petits detalls que us faran sentir més còmodes i segurs, els amulets, la cinta del cabell, els compressors… el que calgui!!!
Quan us veig arribar ja suats un dissabte a l’entrenament de les 8 h., quan m’entero de les sèries matinals, dels tiratges pel Llobregat o a la Carretera de les Aigües… recordo que ara fa un any jo també anava apurant les setmanes, marcant dies al calendari… i què nassos, quina enveja feu!!!
Però el que m’agradaria transmetre-us és una altra cosa: porteu mesos preparant-vos a conciència, fidels al pla establert, fidels amb els vostres companys, amb les vostres fites; porteu mesos fent sèries amb fred, amb pluja, amb vent, fins i tot nevant com fa dues setmanes; porteu mesos sortint amb les cames fresques, amb les cames adolorides o fins i tot amb les articulacions de fusta… Us heu preparat de valent, i per a la resta de CORs que us veiem i us admirem no sou només un exemple de sacrifici, de rigor, de seriositat, de compromís, d’esforç… per a nosaltres sou uns HEROIS, del primer a l’ultim de la llista heu demostrat la vostra fortalesa física i mental, el vostre caràcter… Tots els CORs estem amb vosaltres, estarem el dia 17 de març amb vosaltres, en cos o en ànima, tots vosaltres portareu la nostra empenta, el nostre alè, petjada rere petjada, quilòmetre rera quilòmetre, fins que arribeu a la darrera recta i crideu, ploreu, salteu… i culmineu la gesta de Filípides.
Heu fet els deures, i podeu estar tranquils: TRIOMFAREU. No hi ha una altra possibilitat. Us hi heu deixat la pell de tal manera que només ho podeu fer bé. S’ha acabat patir, ara queda descansar, recuperar-se fins al dia 17 i gaudir d’una sensació que no es comparable a res, que és única, i que us heu guanyat. Enhorabona i endevant, CORs!!!!
No oblideu que darrere d’aquest nom tan manit de “marató”, darrere de la perfecta i sincronitzada organització, els pitralls, l’animació, darrere de tot això, el que feu és recordar una de les més grans i maques gestes de la Història… això no es fa tots els dies, així que novament: gaudiu, assaboriu les tres, quatre o cinc hores de la vostra gesta i recordeu-la per sempre… una abraçada de tots els CORs, de tot cor.
BARCELONA és vostra, no en deixeu ni un bocí!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario