"pel cor es coneix la veritat, en el cor reposa la veritat"

"pel cor es coneix la veritat, al cor reposa la veritat"
... diu Raimon Panikkar al proleg dels Upanisads
(Escrits del coneixement sagrat de l'Índia)

sábado, 11 de abril de 2015

MARXA 24 HORES DEL CAP DE CREUS

188 quilòmetres. Aquesta és la distància que separa Castelldefels de Llançà. Una distància prou gran perquè una cursa a Llançà sigui força diferent d'una altra a Castelldefels. En part així ha estat, però també hi ha hagut moltes coses que m'han recordat les meves muntanyes, i que m'han fet sentir com a casa...

Després de dues fites com la Marató de Sevilla i el BDN Running, és evident que calia una dosi de muntanya. I posats a triar, què millor que les vacances de Setmana Santa per fer una mica de muntanya? Ja feia anys que tenia ganes de tastar la Marxa del Cap de Creus, i per fer-ho una mica diferent, aquesta era la primera vegada que feia una Marxa sense cap intenció de córrer; el motiu era poder fer-la amb la Carla, el seu germà i una cosina de tots dos.



A nivell paisatgístic, el Cap de Creus (i en general, tota la zona de la "mar d'amunt") em recorda una mica al nostre Garraf, el paisatge no té massa vegetació a la part més propera a la costa, els pics no acostumen a passar els 600 m... moltes coses s'assemblen molt, però la costa és completament diferent. I si la Marxa del Garraf de 48 kms. baixa fins a la platja de Garraf, la Marxa del Cap de Creus té ben bé cinc quilòmetres de platges i costa fins que comencen les pujades... així que un altre cop, mar i muntanya en comunió perfecta!!! Però m'estic anticipant...



Aquesta marxa de resistència té tres modalitats: 27 kms., 60 kms i 87 kms (la suma de les dues primeres); es tracta de dos cercles, un de petit i un de més gran, que junts fan la "gran marxa" del Cap de Creus. Nosaltres, com a debutants, ens vàrem decantar pels 27 kms. (la que denominaria "ruta nord"), que va des de Llançà fins a Garbet (Colera) per la costa, puja (pel coll de Sant Antoni i desnviant-se per Sant Miquel de Colera a fer un avituallament sòlid) fins a Puig d'Esquers, baixa pel Mas Patiràs fins a Sant Silvestre de Balleta, després puja fins a Sant Genís del Terrer i acaba a Llançà. L'altre traçat, el de 60 kms., surt de Llançà en direcció sud pel duríssim Coll del Perer, arriba a Sant Pere de Rodes i segueix pujant per fer carena fins a baixar a Cala Jòncols, Cadaqués, Port de la Selva i, pel camí de Ronda, finalitza novament a Llançà. El traçat de 87 kms. "només" es la suma de les dues "rutes", la sud i la nord.



La sortida de les marxes de 27 (la nostra) i 87 es feia des de la platja de Llançà a les 8 del matí. El dia abans els mòbils pronosticaven pluja, així que quan ens vàrem llevar a les 6 amb tramuntana gairebé ho vàrem cel·lebrar... Un cop a lloc, impresionava veure tant crack a la sortida (no arribavem a 400, però es veia nivell). Ens vàrem col·locar al final de tot de la sortida i amb els cohets de sortida, a caminar!!!



Es poden explicar moltes coses d'aquesta marxa, però us posaré algunes fotografies que donen fe de lo increïble del paisatge; la marxa té la seva duresa (uns 1.000 m positius en 27 kms,, 2.000 en la de 60 i 3.000 en la de 87) però no més que la Marxa del Garraf, i la organització es boníssima, al nivell que ens té acostumats l'UME amb la Marxa del Garraf o la Mitja de l'Eramprunyà... la veritat és que la U.E. Llançanenca i la seva secció de trail, els Tramuntanya, són un autèntic referent de l'Alt Empordà, i amb raó.



A nivell personal haig de dir que la experiència (passar del running al walking) ha estat super positiva, he après (una mica) a fer servir els bastons, que van genials, i sobre tot he pogut gaudir dels paisatges impressionants (quan vaig corrent haig de mirar sovint al terra per no caure, ja sabeu que no sóc pas gaire hàbil), he pogut xerrar amb els meus acompanyants, amb altres grups de marxadors... un ambient genial, i una marxa com cal que segurament hauré de repetir l'any que ve; l´únic dubte que tinc és si algun dia faré el salt als 60 kms., perquè si la ruta nord m'ha enamorat, la ruta sud promet!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario